Winnaars Ondernemersprijs Midden-Holland 2020 uit Gouda, Stolwijk en Waddinxveen

Op maandagavond 20 januari werden in de Goudse Schouwburg tijdens een feestelijk evenement de winnaars bekend gemaakt van de Ondernemersprijs Midden-Holland 2020.

Winnaars
De winnaars van vorig jaar, Guido Boxhoorn van Wielaard Fietsen, Ronald Schilt van Merosch en Lisette Stinis van Stinis lazen de juryrapporten voor en maakten hun opvolgers bekend:
• In de categorie Detailhandel & Horeca wonnen Carlo en Marjanne van Kleij van Kempkes Optiek uit Gouda.
• In de categorie MKB mocht de juichende Kaz Abbekerk van Garlic Solutions uit Waddinxveen de trofee in ontvangst nemen.
• De prijs in de categorie Grootzakelijk ging naar De Vries en Verburg uit Stolwijk.

 Formule 1
De avond werd geopend door dagvoorzitter Jeroen Bos en de burgemeesters van Gouda, Bodegraven- Reeuwijk, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas. Voorzitter Nico Voogt van Gouda Onderneemt sprak namens de ondernermersplatforms een welkom uit aan alle ondernemers en Daniël Westerhuis lichtte het juryproces toe. Daarna maakte Ziggosport presentator en oud F1 coureur Robert Doornbos op spectaculaire wijze zijn entree in een F1 auto. Doornbos gaf een inspirerende en humorvolle inkijk in de wereld van de F1-racerij en verbond dit met top-ondernemerschap.

Categorie Detailhandel & Horeca
In het juryrapport over de categorie Detailhandel & Horeca oordeelt de jury over Kempkes Optiek dat dit typisch Goudse familiebedrijf klaar is voor de toekomst en een sieraad voor de detailhandel in de regio.
Ook de andere genomineerden in deze categorie krijgen mooie beoordelingen. Zo laat Kamphuisen Siroopwafels volgens de jury zien dat ondernemen anders kan en moeten we als we hier nog nooit geweest zijn beslist naar de Siroopwafel Experience op de Markt in Gouda toe.
Over lifestylewinkel PuntKomma uit Bodegraven schrijft de jury; bij PuntKomma is er een ruime keuze aan kleding en word je door het persoonlijk advies altijd op de juiste manier geholpen. Een persoonlijke belevenis die bij iedereen aan te bevelen is.

Categorie MKB
Winnaar in de categorie MKB Kaz Abbekerk van Garlic Solutions wordt door de jury omschreven als een echte Willy Wortel en een zeer succesvol en gedreven ondernemer voor wie the Sky the Limit is.
Over andere genomineerden in deze categorie, Wim Wijting en Martijn Potters van Ballen Enzo uit Moordrecht staat in het rapport dat ze sociaal betrokken, midden in de maatschappij en met een enorme circulaire gedachte mensen helpen ontwikkelen en bewegen door het toepassen van leuke en slimme technologie.
Het bier van Stadsbrouwerij Argentum van Hannie van Hees en Henk van de Loo wordt geprezen om zijn hemelse afdronk en Hannie en Henk om de manier waarop zij, met passie en enthousiasme, een ambachtelijk bedrijf nieuw leven in geblazen hebben.

Categorie Grootzakelijk
Het succes van de winnaar De Vries en Verburg, vertegenwoordigt door Henk Aantjes en Marco Dekker, zit hem volgens de jury in de mensen die er werken, de familiebetrokkenheid, het toekomst bestendige beleid waarbij bij het welzijn van personeel en milieu centraal staan en niet op de laatste plaats door de strakke organisatie.
ErfGoed, vertegenwoordigt door Machiel Paans en Cock van Bommel heeft volgens de jury met haar innovatieve en duurzame teeltvloeren HET antwoord op veel vraagstukken waar minister Carola Schouten ‘s nachts van wakker ligt.
De kracht van wereldspeler in vuurvaste stenen en betonnen prefab onderdelen Gouda Refractories, vertegenwoordigt door Marcus Schuchmann, Jeanet ter Agter en Michel Grootenboer, zit volgens de jury in innovatie, robotisering en deskundig personeel.
Deze avond in de Goudse Schouwburg waarop ondernemerschap centraal stond werd afgesloten met een drukbezochte netwerkborrel.

Over de Ondernemersprijs Midden-Holland
De Ondernemersprijs Midden-Holland wordt jaarlijks voor en door het bedrijfsleven i.s.m. de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas georganiseerd.
Uit een brede voordracht van commissies uit de vijf organiserende gemeenten worden in totaal negen genomineerden in drie categorieën geselecteerd, waaruit een jury onder meer op basis van bedrijfsbezoeken een winnaars kiest.
De prijs wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoren uit het regionale bedrijfsleven.