Genomineerden 2023

Onder applaus van de ruim vijfhonderd aanwezigen werden De Nieuwe Polderkeuken uit Stolwijk, Vanderloo uit Waddinxveen en DWA uit Gouda, gisteravond, 30 januari, in de Goudse Schouwburg uitgeroepen tot winnaars van de Ondernemersprijs Midden-Holland 2023.

Op de vraag waarom juist deze bedrijven genomineerd waren lichtte de juryvoorzitter toe” De bedrijven die hier vandaag op het podium staan voegen allemaal veel waarde toe aan hun omgeving en weten bovendien maatschappelijke veranderingen goed in te bedden in hun organisatie en lopen soms zelfs op maatschappelijke thema’s vooruit. Daarom zijn het prachtige bedrijven”.

De winnaars van de 2022 editie lazen de juryrapporten voor.  Hieronder kunt u deze per categorie teruglezen.

Juryrapport Bremmer Schoenen – Waddinxveen

Nominatie in categorie Detailhandel & Horeca

 

Bremmer Schoenen is al meer dan 100 jaar een begrip in Waddinxveen en omstreken.

Bremmer is een degelijk bedrijf en gaat met haar tijd mee. Zo heeft het bedrijf een webshop en kan men naast een paar mooie schoenen ook goed terecht voor een bijpassende tas of andere accessoires.

Inmiddels houdt de vijfde generatie zich bezig met een totaalconcept omtrent voeten. Naast  de verkoop en reparatie van modieuze en comfort schoenen, kunt u bij Bremmer eveneens terecht voor Podologie, Pedicure en Orthopedie en heeft men sinds vorig jaar zelfs echografie als specialisme toegevoegd.

Bremmer Schoenen is met het geboden totaalconcept uniek in zijn soort. Door de lange geschiedenis is er een enorme verbondenheid met Waddinxveen en de klanten. Er heerst veel enthousiasme en energie. En men verstaat het vak, wat al jaren in de familie uitgeoefend wordt.

 

Juryrapport Hofje van Jongkind – Gouda

Nominatie in categorie Detailhandel & Horeca

Het Hofje van Jongkind is een verborgen parel uit de 17e eeuw, gerenoveerd met respect voor de oude details. Een oase van rust in de binnenstad van Gouda waar iedereen zich thuis voelt. Een warm welkom, verse zelf gebrande koffiebonen en verse zelfgemaakte ontbijt- en lunchgerechten. En natuurlijk de feesten en partijen.

Eugene en Sandhya waren al langer bekend met koffiebranden op hun hobbyzolder, maar in april 2018 volgden zij hun hart en openden zij deze prachtige lunchgelegenheid aan de Zeugstraat 28 in Gouda. Het roer ging om, ze zeiden hun baan op en reizen sindsdien iedere ochtend vanuit Kudelstaart naar Gouda om, samen met Marianne en andere de medewerkers, het hun gasten naar de zin te maken.

Bezoekers van het Hofje van Jongkind worden verrast door het prachtige pand, de geschiedenis en de warmte die deze zaak uitstraalt. De heerlijke koffie en gerechten maken van een bezoek aan het Hofje van Jongkind een meer dan bijzonder en ontspannen moment.  

 

Juryrapport De Nieuwe Polderkeuken – Stolwijk

Nominatie in categorie Detailhandel & Horeca

We rijden het mooie, rustige dorpje Stolwijk binnen. Parkeren de auto in het centrum en lopen rustig naar De Nieuwe Polderkeuken. De deur gaat open en op het moment dat we binnenstappen worden we overladen met een en al dynamiek. Vol passie laat eigenaar Frank Streefland ons zijn bedrijf zien. Beneden de bistro, boven luxe dineren, en ook nog geweldige catering en allerlei events.

Dan komt gastheer Valentijn van Urk ons “tot de orde roepen” en nodigt ons uit om aan tafel te gaan voor de verdere presentatie.

Als we weer buiten staan komt het besef. Wat een mooi bedrijf en wat een gedreven ondernemer. Hard werken op vele fronten, maar het ook waarmaken. Samen met zijn team is Frank er in geslaagd om van de Stolwijkse Polderkeuken een sprekende naam te maken in de regio. Genieten op elk niveau.

Juryrapport Bezorging Zonder Zorgen

Nominatie in categorie MKB

Željko Bosić kwam in 1994 als vluchteling naar Nederland en ervoer hoe hij in alles opnieuw moest beginnen. Hoe trots moet hij zijn geweest dat hij, op 13 november 2006, zijn eigen onderneming startte?

Onder het motto “Laten we Gouda Groen houden” bedacht het bedrijf de vrachtfiets voor pakketbezorging in en rondom de Goudse binnenstad.

De vrachtfiets is inmiddels een vertrouwd beeld in de binnenstad van Gouda en na een geweldige reclamestunt bij het Huis van de Stad wist heel Gouda van het bestaan ervan.

CO2 neutraal en stikstofvrij transport van goederen in binnensteden vanuit lokale HUB’s, is waar deze sociaal bewogen onderneming warm van wordt.

De jury is ervan overtuigd dat dit vriendelijke, servicegerichte koeriersbedrijf, met een hoge gunfactor, kan uitgroeien tot marktleider in pakket- en transportdiensten in en rondom Gouda.

 

Juryrapport Firecom B.V. – Lekkerkerk

Nominatie in categorie MKB

Firecom, leverancier van telecommunicatieapparatuur, helpt particulieren, bedrijven en overheidsorganisaties altijd en overal te communiceren.

Bij Firecom, gevestigd in Lekkerkerk, brandt figuurlijk het vuur en dat wordt stevig opgepookt door eigenaar Joost Eerland. Wat een dynamiek in dit nog jonge bedrijf met een prachtige balans van bijna 50 % man en 50% vrouw op de loonlijst.

Dit bedrijf heeft geen personeel maar medewerkers, zeg maar gerust mede-ondernemers. En dat merk zodra je er binnenstapt, teamwork, ongelofelijk klant gedreven met een glimlach en blik op de toekomst.

Firecom is een schoolvoorbeeld van hoe je kunt concurreren op toegevoegde waarde. Woorden als: circulair, CO2 reductie, maatschappelijke betrokkenheid door het steunen van goede doelen en het maken van plannen voor het planten van bomen, zit in het DNA van het bedrijf. Deze jonge ondernemer is samen met zijn team bewust bezig met de toekomst. De jury is van mening dat dit bedrijf enorme potentie heeft om door te groeien.

Een pareltje in de Krimpenerwaard!  

 

Juryrapport Vanderloo – Waddinxveen

Nominatie in categorie MKB

Het maken van momenten zit Henry en Laurens van der Loo in het bloed. Dit doen zij voor groepen van 100 tot 8.000 personen en dat vraagt een hoge mate van flexibiliteit en inzet van hun medewerkers.

VANDERLOO’s succes is gebaseerd op kwaliteit, persoonlijke aandacht en vertrouwen. Met die ingrediënten ontstaat de magie in de evenementen die VANDERLOO van het begin tot het eind in eigen beheer verzorgt.

Thema’s worden uitgedacht, locaties worden ingericht met eigen decors en vervolgens is het aan de heren Van der Loo en hun team om van ieder evenement een onvergetelijk “moment” te maken.

Opdrachtgevers waarderen de korte lijnen, de kwaliteit, de professionaliteit en het streven naar perfectie.

De klant staat bij VANDERLOO centraal en wordt volledig ontzorgd door deze totaalleverancier in de evenementen branche.

Juryrapport Dierenartsenpraktijk Bodegraven

Nominatie in categorie Grootzakelijk

Bij Dierenartsenpraktijk Bodegraven staan professionaliteit en specialisatie centraal.

Deze praktijk met landelijke dekking is één van de grootste van Nederland. De grootte is vrijwel uitsluitend gerealiseerd door autonome groei. De praktijk, ooit begonnen voor boerderijdieren, is inmiddels gespecialiseerd in het behandelen van paarden en gezelschapsdieren, waarbij men kiest voor een multidisciplinaire benadering.

De technische mogelijkheden zijn buitengewoon, denk aan MRI, endoscopie, röntgen, en CT-scan.

De uitbouw van de locatie Carlshoeve, met CT-scan, wachtkamer en operatieruimte, is voorzien van de meest geavanceerde techniek. Bij binnenkomst worden zowel het paard als de eigenaar volledig gerustgesteld. De insteek is nuchter, praktisch en pragmatisch, met aandacht niet alleen voor het dier, maar zeker ook voor de eigenaar.

Dierenartsenpraktijk Bodegraven is altijd in beweging en stelt zichzelf dagelijks ten doel om steeds weer te verbeteren op het gebied van klanttevredenheid, duurzaamheid en innovatie!

 

Juryrapport DWA – Gouda

Nominatie in categorie Grootzakelijk

DWA is een missie gedreven onderneming gericht op duurzaamheid. Een technisch adviesbureau dat oplossingen biedt voor de energietransitie en circulariteit. De adviezen die zij geven, moeten ons naar een duurzame economie brengen, waarin geen kostbare materialen meer worden weggegooid.

Bij DWA werken 138 betrokken professionals verdeeld over vier locaties. Klaas de Wit, de oprichter, heeft een duidelijke visie op verduurzamen en doordat hij zijn bedrijf overdroeg aan de werknemers wordt zijn visie nog steeds uitgedragen en praktisch toegepast.

Het door hen zelf verduurzaamde kantoorgebouw aan de Harderwijkweg in Gouda is als eerste in Nederland voorzien van een gecertificeerd Binnenklimaat Label. Met het label kunnen zowel gebouweigenaren als werkgevers aantonen dat de werkplek gezond en comfortabel is.

Het project Floating Office Rotterdam is een van de mooie praktijkvoorbeelden van circulaire bouw, waar DWA bij betrokken is. Het drijvende kantoorgebouw in de Rijnhaven is gemaakt van hout en kan gemakkelijk gedemonteerd en hergebruikt worden.

DWA gidst ons naar de toekomst.

 

Juryrapport Van Noort Bedrijven – Waddinxveen

Nominatie in categorie Grootzakelijk

Door verhuizen bekend geworden, maar deze onderneming is niet stil blijven staan. Een proces van continue verbeteren en veranderen heeft geleid tot een modern bedrijf met allerlei onderdelen in transport.

Van groot materieel, tot logistieke dienstverlening, naar hulp op de Judoschool of het organiseren van evenementen met mindervalide mensen, alles wordt tot in de puntjes geregeld.

Fred van Noort staat aan het roer van dit mooie familiebedrijf. Tijdens het jurybezoek leidt hij ons vol passie en beleving door de historie van het bedrijf en neemt ons moeiteloos mee naar het heden en richting de toekomst. We lopen van de ene naar de andere locatie en zien hoe dit bedrijf in elkaar steekt. Hard werken, tegenslagen overleven en altijd nieuwe kansen zien en oppakken. Dit bedrijf heeft een rijke historie, maar ook een prachtige toekomst.

De slogan is “compleet in logistiek” en daar is niks van gelogen.

Op 9 januari jl. presenteerden de genomineerden van de Ondernemersprijs Midden-Holland zich in de Bouwacademie in Waddinxveen.

Stichtingsvoorzitter René Mascini en wethouder Albert Kerssies verwelkomden de aanwezigen waarna Ramon Looije, directeur van de bouwacademie, meer vertelde over het prachtige nieuwe gebouw en de diverse technische opleidingen waarmee zij regionale bouwbedrijven voorzien van goede leerlingen en, na de opleiding, goede vakmensen.

Juryvoorzitter Daniel Westerhuis introduceerde de volledige jury en feliciteerde de kandidaten met hun nominatie en nodigden hen uit zich te presenteren in een pitch.

Hieronder vind je een overzicht van de genomineerden per categorie.

Om, naast de schriftelijk aangeleverde informatie en de pitches, een goed beeld van de genomineerden te krijgen, zal de jury de komende tijd alle bedrijven bezoeken. Tijdens deze bezoeken kunnen de genomineerden laten zien waarom juist zij dé ondernemer van het jaar moeten worden.

Op 30 januari 2023 worden tijdens een feestelijk event in de Goudse Schouwburg de winnaars bekendgemaakt.


Categorie Detailhandel & Horeca

Foto: Ton Bennemeer - Ivo en Jaap Bremmer van Bremmer Schoenen en Sandhya Dijkstal en Eugene van der Meij van Hofje van Jongkind. Frank Streefland van De nieuwe PolderKeuken nam wegens verblijf in het buitenland deel via Zoom

Categorie MKB

Foto: Ton Bennemeer - Joost Eerland van Firecom BV en Laurens en Henry Van der Loo van Vanderloo. Željko Bosić van Bezorging Zonder Zorgen nam, wegens verblijf in het buitenland, deel via zoom

Categorie Grootzakelijk

Foto: Ton Bennemeer - Birgit Steerneman en LInda Korevaar van DWA BV, Leendert Jan Hofland en Ilse van Boxtel van Dierenartsenpraktijk Bodegraven en Fred van Noort van Van Noort Bedrijven BV